Buiten zitten - een plezier zonder stijlregels

Buiten zitten

Meubels in opzettelijk samengeworpen stijlen zijn over het algemeen geheel naar de smaak van veel mensen. Vooral de jongere generatie is heel open en koopt soms zelfs zes verschillende stoelen voor zes personen. Voorbij zijn de dagen dat het een sociale plicht was om zes wit gestoffeerde stoelen met hoge rugleuning aan tafel te zetten - dat neemt niet alleen het uitzicht op de tuin weg, maar ziet er tegenwoordig ook bekrompen uit.

Er zijn ook stapelstoelen voor de gasten en multifunctionele fauteuils voor de gastheren, die in de zon kunnen worden uitgeklapt en die praktische ligstoelen bieden. Nieuw zijn stoelen in een natuurlijk ogend "touw" -ontwerp met weerbestendig koordgaas van polyester. Jonge mensen houden ook van fauteuils van gegoten aluminium die een vintage charme hebben, niet roesten, gemakkelijk te dragen en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Wie van gezelligheid houdt, kiest voor loungebanken - of een echte gestoffeerde bank. De fabrikanten hebben gewerkt aan modellen die niet meer van binnenmeubilair te onderscheiden zijn: de zitmeubelen kunnen zelfs volledig gestoffeerd buiten blijven staan; het bovenmateriaal is lichtecht en robuust. Bij hevige regen drogen de kussens snel in de zon, doordat het schuim zo is ontworpen dat binnendringend water snel naar beneden wordt afgevoerd.
Omdat alles buiten nog steeds stof, pollen en gevallen bladeren krijgt, zijn er ademende hoezen voor de banken. Als het regelmatig openen te veel moeite voor u kost, dient u het zitmeubel af en toe te borstelen of te behandelen met reinigingsschuim. Zeker als ze een hele regenachtige winter op het dakterras blijven.

Weinig ruimte - dan staan ​​tuinmeubelen het hele jaar op het balkon
Al met al kopen onze klanten steeds vaker hoogwaardige, duurzame en weerbestendige tuinmeubelen die lang buiten kunnen blijven staan. Want niet iedereen heeft de wens, de tijd of, in de steeds kleiner wordende stadsappartementen, de ruimte om ze in de winter op te slaan. Dit heeft ook zijn weerslag op het kleurenschema, dat veelal in gedempte kleuren wordt gehouden: grijs, antraciet of donkere aardekleuren domineren.

Daar is een heel specifieke reden voor: tuinmeubelen moeten tijdloos zijn, modegolven overleven, klassiek en waardevol overkomen. Zelfs parasols zijn tegenwoordig zelden kleurrijk, omdat sommigen hun balkon moeten inrichten volgens de smaakspecificaties van hun gemeenschap van eigenaren. Toch is er nog ruimte voor kleur - kussens, placemats en tafellopers worden vaak bewust in meerdere kleuren gebruikt en veranderen zeker met de seizoenen. In de lente houden veel mensen van frisse pasteltinten, in de zomer van felle kleuren en in de herfst houden ze ook van gebroken tinten zoals mosterdgeel of olijfgroen.

Overigens is de kleur van het jaar 2021 klassiek blauw.

Mag uw balkon of terras nieuwe meubels gebruiken? Dit is een goed moment om begin jaren twintig de toon te zetten om buiten te zijn. Wij adviseren u graag bij uw keuze - en desgewenst vervoeren wij de meubelen naar u toe en monteren deze. Uiteraard bestellen we ook reserveonderdelen voor uw bestaande tuinmeubelen en bieden we zelfs een reparatieservice voor parasols aan.