De top 5 wintersport

13 Jul

De top 5 beste wintersportplaatsen in Europa

Voor de beste wintersportplaatsen in Europa moet men in Frankrijk en Oostenrijk zijn. In deze landen zijn fantastische skipistes te vinden die door hun diverse moeilijkheidsgradaties vaak voor zowel beginners als gevorderden toegankelijk zijn. De kwaliteit van de sneeuw is er vaak uitstekend en er zijn zeker tot eind maart ideale ski-, snowboard- en langlaufmogelijkheden.

In het alpengebied in het zuidoosten van Frankrijk ligt het uitgestrekte Les Trois Vallées, een van de grootste wintersportplaatsen ter wereld. Danzkij maar liefst 600 kilometer aan pistes en bijna tweehonderd skiliften is dit een populair gebied onder zowel beginnende als gevorderde skiërs, snowboarders, langlaufers en liefhebbers van off-piste afdalingen.

Hier ligt ook de bekende skiplaats Val Thorens met pistes op 3000 meter hoogte. In de lager gelegen gebieden liggen diverse rustigere skioorden. In dezelfde streek als Les Trois Vallées vindt men het uitgestrekte skigebied Val d'Isere. Voor gevorderde skiërs en snowboarders zijn hier uitstekende mogelijkheden om hun sportieve grenzen te verkennen op de vele plekken waar men off-piste kan gaan. Doordat het hoogteniveau uiteenloopt van 1500 meter tot 3500 meter hebben ook beginnende wintersporters de keuze uit allerlei pistes.

Het West-Oostenrijkse skigebied Gerlos in Tirol wordt door velen gezien als een van de sfeervolste en compleetste wintersportplaatsen van Europa. De brede skipistes hebben een totale lengte van ruim 160 kilometer en variëren in hoogte tussen 1250 en 2500 meter. Gerlos heeft veel middelzware pistes voor gevorderde- en vergevorderde skiërs, terwijl de langlaufroutes vooral voor beginners geschikt zijn.

Wilder Kaiser-Brixental ligt eveneens in Tirol en heeft 91 liften, een kleine 300 kilometer aan pistes en langlaufpaden die in totaal 200 kilometer omvatten. De wintersportplaats wordt bovendien elk seizoen uitgebreider. De pistes liggen hier op hoogtes tussen 600 en 2000 meter en men vindt er ook een speciaal park voor snowboarders. Ook kun je tirol heerlijk met familie of vrienden vertoeven in een gezellig warm houten huisje (meer informatie).

Bij Salzburg in Oostenrijk ligt het skioord Neukirchen am Grossvenediger. Rond 870 meter hoogte vindt men hier uitstekende langlaufmogelijkheden over een lengte van 70 kilometer. Skiërs en snowboarders hebben de keuze uit pistes in diverse categorieën tussen 850 en 2200 meter hoogte. Dit maakt dat het gebied een favoriete bestemming is voor beginnende en gevorderde wintersporters.

Copyright © Pinkpower.nl - Een project van Wilhelmus Hengstmengel Sautens - Tirol